Foci

Koemant folyamatosan hívják a játékosok

Egy holland lap szerint a választások óta tudta Koeman, hogy mennie kell. A játékosok nem értik a helyzetet.

A Volkskrant nevű holland lap bővebben foglalkozik Erwin Koeman felmentésével. A holland szakember menedzsere azt mondja, már az országgyűlési választások után sejteni lehetett, hogy pártfogoltjának mennie kell a válogatott kispadjáról. Ger Lagendijket idézi a lap, aki szerint az MLSZ új elnökével tarthatatlanná vált a szakember pozíciója.

“Egyre erősebb volt a követelés, hogy magyar szövetségi kapitány legyen. Ha az árral szemben kell úszni, nem lehet célba érni. Sikerült egy kitűnő megállapodást kötnünk, Erwin emelt fővel távozik” – nyilatkozta Lagendijk. A Volkskrant úgy véli, akkor került célegenyesbe a váltás lehetősége, amikor kiderült, Nyilasi Tibor lesz a sportigazgató, aki lelkes támogatója annak, hogy magyar legyen a szövetségi kapitány.

Lagendijk azt nyilatkozta, hogy a válogatott tagjai nem örülnek a fejleményeknek.

“A telefon egyfolytában szólt ma reggel. Két kivétellel, az összes játékos telefonált. Semmit sem értenek, Erwin munkatársai sem. Amikor az ellenállás első jeleit tapasztaltuk, igyekeztünk mindig pozitívak maradni. Erwin nagyon sajnálja, hogy ilyen véget értek a dolgok, hiszen igyekezett valamit felépíteni. Még próbálkozhatna tovább bokszolni, de hát nincs értelme, ha az ember tudja, hogy úgysem nyerhet” – állapította meg Koeman menedzsere.

A magyar válogatott új kapitánya Egervári Sándor lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik