Foci

Kiesett a Videoton, továbbment a Győr az EL-ben

Nem sikerült a bravúr a Vidinek, idegenben kikaptak a szlovénoktól. A Győr magabiztosan továbblépett.

A Videoton 1-1-es döntetlent ért el a szlovén Maribor ellen egy hete, ez azt jelentette, hogy a továbbjutás érdekében mindenképpen gólt kellett lőnie idegenben.

Ehhez képest az első tíz perc kivételével nem sikerült a támadásokat intenzíven vezetni az első félidőben, sőt! A játékrész 39. percében Volas megszerezte a vezetést, miután középen nagyszerű passzal indították és a magyar védők csak asszisztáltak mellette.

A szünet után Gosztonyi aktív játéka mellett a csereként beálló Nikolicsban bíztak a Vidinél, de ő sem tudott mit hozzátenni a játékhoz, ráadásul a 80. percben jött a kegyelemdöfés, szintén Volastól. Bozsovics kapus többszöri bravúrjai után sokadszorra is hozzá pattant a labda, és végül nem hibázott.

A Videoton így ebben a szezonban biztosan nem talákozik a skót Hiberniannal. Merthogy az a csapat lett volna a következő ellenfél az Európa-ligában.

A Győr sokkal könnyebb helyzetben volt, mert idegenben is legyőzte a kazah Atyrau együttesét. Ráadásul – mivel a kazahoknál egy játékos jogosulatlanul szerepelt – az UEFA 3-0-val hagyta jóvá a 2-0-ra megnyert első találkozót.

Pintér Attila csapata végül a visszavágót is 2-0-ra nyerte meg Alekszidze és Nicorec góljával, így készülhet a francia Montpellier ellen.

Eredmények, Európa-liga, 2. forduló:

Maribor – Videoton 2-0 (1-0)
gólszerző: Volas (39., 80. perc)
Továbbjutott: Maribor 3-1-es összesítéssel.

Győr – Atyrau 2-0 (0-0)
gólszerző: Alekszidze (47.), Nicorec (52.)
Továbbjutott: Győr, 5-0-s összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik