Foci

Két partjelzővel több lesz a Bajnokok Ligájában

Ülésezett a labdarúgás nemzetközi szabályalkotó testületének technikai albizottsága. A gólvonaltechnikáról októberben tárgyalnak.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) illetékes szabályalkotó bizottságának alszervezete egységes volt a tekintetben, hogy az Európa-ligában már bevezetett négy partjelzős rendszert ki kell terjeszteni. A testület végül úgy döntött, erre már most lehetőség nyílik: a Bajnokok Ligája őszi csoportküzdelmei már eszerint zajlanak majd.

“A testület 2010. május 18-án már eldöntötte Zürichben, hogy folytatja a kísérleteztést az alapvonalon álló egy-egy partjelzővel kapcsolatban, egészen a bizottság hivatalos, 126. Világtanácskozásáig, amelyet 2012-ben rendeznek” – olvasható a közlemény a Sports.yahoo.uk oldalon.

A szerdai walesi döntés értelmében nem csak az Európa-liga és a Bajnokok Ligája sorozatában alkalmazzák majd a négy asszisztenst, hanem ugyanez lesz a helyzet az Ázsia-bajnokságon, a Francia Ligakupában, az Európai Szuperkupában, valamint a brazil és a mexikói bajnokságokban is.

Nem született döntés viszont a gólvonaltechnikáról, holott a világbajnokságon tapasztalt ellentmondások igencsak megosztották a sportrajongókat. A technika esetleges alkalmazásáról a testület októberi ülésén döntenek majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik