Foci

Az Arsenal és a Tottenham betiltotta a vuvuzelát

Az angol Premier League több csapata is elejét veszi a vitának: számukra a vuvuzela nemkívánatos eszköz a stadionokban.

Az Arsenal és a Tottenham Hotspurs kedden jelentette be, hogy ebben a szezonban nem lehet használni a “hangszert” a stadionjaikban – írja a Soccerway.com oldal.

A vuvuzela a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság egyik ikonja volt, de a szurkolók által fújt hangszer elképesztő hangzavart okozott a pályákon, amely állítólag a játékosokat is zavarta a kommunikációban.

“Aggódunk, hogy a szurkolók nincsenek biztonságban, amikor túl nagy a hangzavar a stadionban. Ilyen esetekben az esetleges vészjelzéseket sem hallanák meg, ezt meg kell előznünk az érdekükben” – szólt a Tottenham vezetésének közleménye.”Nagyon büszkék vagyunk arra a sajátságos hangulatra, amit a szurkolóink teremtenek a White Hart Lane-en. Alig várjuk, hogy újra átérezzük ezt az eredeti atmoszférát” – jelentették ki a Tottenham illetékesei.

Az Arsenal hasonló véleményen van: “A Dél-Afrikában tapasztalt ellentmondások miatt úgy döntöttünk, hogy nem engedélyezzük a vuvuzela használatát az Emirates Stadionban. Ez a döntés biztosítja az élvezetes és boiztonságos szurkolás lehetőségét, ami nagyon fontos a játékosok és a klub számára is” – így az ágyúsok közleménye.

A Goal.com kedd délután közölte, hogy a Birmingham City is csatlakozott a két londoni klub határozatához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik