Foci

Vb-bronzérmest venne az MU

Az angol bajnoki ezüstérmes védelmét erősítené.

A Manchester United szakvezetője, Sir Alex Ferguson nem kisebb halat akar becserkészni, mint a német válogatott ideiglenes csapatkapitányát. A skót főnök régóta Philipp Lahm nagy tisztelője, ráadásul a némettel a keretben legott megoldódna a manchesteriek egyik nagy hiátusa: az, hogy Patrice Evra kivételével nincs klasszis szélsővédőjük.

A védelem mindkét szélén bevethető Lahm megszerzése – a Kicker internetes oldala szerint – január óta napirenden van az Old Traffordon (pláne Gary Neville eygre közelgő „nyugdíjazása” miatt), ám az angolok csak most terítették ki kártyáikat. A Bayern játékosait a két csapat BL-negyeddöntője után „tipikus németeknek” nevező Ferguson még akkor is elejtett egy-két, Lahmot méltató dicséretet.

Az sem elképzelhetetlen, hogy az értékeihez rendszerint szívósan ragaszkodó Bayern esetleg hagyja menni a futballistát. A bajorok ugyanis igen közel kerültek a holland Gregory van der Wiel megszerzéséhez, és a portugál Fabio Coentrao leigazolása sem tűnik lehetetlennek – a két klasszis mellett számíthatnának még a tavasszal a BL-ben remeklő saját nevelésű Diego Contentóra is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik