Foci

Schweinsteiger üzent

A világbajnokság egyik legjobbja szívesen kipróbálná magát Madridban.

A tavalyi Ribéry miatti, Real Madrid és Bayern München közötti szkanderverseny a második felvonásához közelít. A spanyolok ezúttal Bastian Schweinsteiger megszerzése érdekében késztetik defenzívába a bajorokat. A középpályás menne ugyan, a kivásárlási ára ugyanakkor horribilis – 55 millió euró.

A madridi AS szerint a futballista ügynöke, Robert Schneider útján üzent nevelőegyesületének: eszerint meg sem állna a spanyol fővárosig, de kész elfogadni a Bayern feltételeit. Azaz ha a müncheniek megválnának tőle, távozik, ha a klub megvétózza az átigazolást, marad.

A 25 éves középpályás szerződése 2012 nyarán jár le, a Bayern még korábban 55 millióban állapította meg a lelépési díját. Jose Mourinho több középpályást is felsorolt a Real vezetőségének, ám ezek közül az angol Gerrardot túl idősnek találták a vételárához képest (30 év, 35 millió), viszont egy másik “célpont”, Schweinsteiger válogatottbeli csapattársa, Sami Khedira könnyen a Santiago Bérnabeuban találhatja magát, a 23 esztendős stuttgarti ára ugyanis mindössze 8-10 millió.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik