Foci

Közel a továbbjutáshoz a Győr

Az ETO csütörtökön a kazah Atyrau otthonában nyert 2-0-ra az Európa Liga-selejtező második körének első felvonásán.

Nagy forróságban került sor az Európa Liga-összecsapásra Atyrauban csütörtökön. Ez azonban nem zavarta a Győr játékosait, Sabanov kapusnak már a második percben észnél kellett lennie, a gólvonalról öklözte ki Copa jobboldali szögletét.

Az ezt követő percek a hazaiaké voltak, a játékrész derekán azonban megszerezte a vezetést a fölényben játszó ETO: Szabó sarokrúgása Pilibaitist találta üresen a hosszú oldalon, a légiós pedig kapásból hatalmas gólt ragasztott a kazah kapuba. A folytatásban is Pintér Attila együttese irányított, gól azonban már nem született a kettős sípszóig.

A második felvonásra már az Atyrau játékosai is kijöttek, a kapuba visszatérő Stevanovic eszén azonban nem lehetett túljárni. A hajrában aztán a Győr nyári szerzeménye, Bouguerra (aki a találkozót megelőzően úgy nyilatkozott, hogy gólt akar szerezni) eldöntötte a találkozó sorsát, miután Ceolin centerezését közelről a hálóba passzolta.

A visszavágóra jövő héten csütörtökön kerül sor a győri ETO Parkban, mely pályán ma este a Videoton a Mariborral meccsel majd.

Eredmény:
FK Atyrau – Győri ETO 0-2 (Pilibaitis 26., Bouguerra 88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik