Foci

Hajrágóllal ikszelt a Vidi a Mariborral

A Videoton Horváth Gábor 79. percében szerzett találatával 1-1-es döntetlent ért el az EL-selejtezőben a szlovénok ellen.

A Videoton kezdte aktívabban a meccset, majd bő negyedóra elteltével a vezetés megszerzésére is megvolt minden esély, azonban a találkozó ukrán játékvezetője nem ítélt büntetőt Sándor buktatásánál.

Kisvártatva Horváth fejelhetett tiszta helyzetből, azonban épp Vujovicsot trafálta telibe, így egy újabb ziccer maradt ki. A 30. percben jött a hidegzuhany, egy gyors kontra végén Mezga lőtte ki 19 méterről az alsó sarkot.

Szünetben kettőt cserélt Mezey György, a Vidi pedig felpörgette a tempót azután, hogy az első percekben a Maribor ölte a játékot. A mezőny legjobbja, Gosztonyi kevergetett a jobb szélen, így a fehérváriak többször is a védelem mögé tudtak kerülni, a legnagyobb helyzetet pedig Sándor hagyta ki, aki a friss szerzemény centerezése után centikkel, de fölé lőtt.

A hajrában, a 79. percben aztán a magyar bajnokság legjobb játékosának választott Horváth Gábor értékesített egy lecsorgó labdát, hajtós utolsó tíz perc elé néztünk. Több gól azonban már nem született, így a Videoton nehéz visszavágó elé néz.

Eredmény:
Videoton – Maribor 1-1 (Horváth G. 79. ill. Mezga 30.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik