Foci

A Vidinek ünnep lesz a meccs, magabiztos a Maribor

A két szakvezető, dr. Mezey György és Darko Milanic mérkőzést felvezető nyilatkozata.

Csütörtökön este fél 9-kor a Videoton is megkezdi szereplését az Európa Liga második selejtezőkörében, a székesfehérvári együttes ellenfele a szlovén Maribor lesz. A találkozóra a győri ETO Parkban kerül sor.

Mezey György, a piros-kékek sokat megélt mestere szerint ünnepi pillanatnak tekinthető a mai, mivel a csapat már régen szerepelt utoljára az európai kupaporondon. A tréner hozzátette, hogy egy kapott gól nélküli győzelemnek örülne leginkább.

„Megítélésem szerint egy veszélyes, az európai középmezőnyben elhelyezkedő csapat a Maribor. Erősségük, hogy határozottan épített, jól működő játékrendszerben játszó gárda. Szemmel látható, hogy évek óta így futballoznak. Legnagyobb sztárjuknak a brazil Teveres, úgy látom, hogy a csapat támadójátéka és eredményessége tőle függ. Ugyanakkor jól védekező soruk és erős középpályájuk van. Összességében tehát markáns, jó csapattal találkozunk Győrben” – idézi Mezeyt a vidi.hu.

Farkas Balázs, a Videoton csapatkapitány ötven százalék esélyt lát a továbbjutásra.

„Egy délszláv mentalítású csapatra számítok, akik rendkívül párharcerősek és a begyakoroltakat magas fokon űzik majd. Ám mi is felkészültünk és mindenképpen szeretnénk valamilyen fokú előnyt kiharcolni a mérkőzésen a semleges győri pályán.”

Darko Milanic, a Maribor szakvezetője elmondta, úgy érzi alaposan feltérképezték a Vidit, megismerték a magyar csapat erősségeit és hibáit is, ezért jó eredményben bíznak a győri odavágón. A vidi.hu azon kérdésére, mely szerint mit tart az NK Maribor erősségének, miben nőhet a szlovén együttes a Vidi fölé Milanic azt felelte, hogy mindent és mindenben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik