Foci

Xabi Alonso legszörnyűbb élménye

Xabi Alonso pályafutása legfájdalmasabb pillanatait élte át a döntőben a holland Nigel De Jong "jóvoltából".

A holland játékos a világbajnoki döntőben kungfurúgással mellbe rúgta a spanyolok középpályását, aki nem érti, hogy ezek után Nigel De Jong hogyan maradhatott a pályán. Xabi Alonso szerint ez a megmozdulás mindenképpen piros lapot ért volna, sőt, később a Manchester City védekező középpályása is elismerte, szerencsés, hogy az eset nyomán nem kellett az öltözőbe vonulnia.

“Ez volt az egyik legszörnyűbb szerelési kísérlet, amelyet valaha átéltem a pályafutásom során, pedig nem ma kezdtem. Rettenetesen fájt, alig tudtam folytatni tovább a mérkőzést” – nyilatkozta Xabi Alonso a hétfői hazaérkezést követően. Ehhez hozzátette: “Meglehet, hogy De Jong miatt eltört a bordám, bár most, az ünneplés idején ez a dolog nem foglalkoztat olyan nagyon.”

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.
Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.