Foci

Gólgála, avagy a vébé legszebb találatai

Vasárnap este véget ért a dél-afrikai világbajnokság, Spanyolország hódította el a trófeát. A Hír24 ezzel a kis gólösszefoglalóval emlékezik vissza a tornára.

Előrebocsájtjuk, hogy a lista szubjektív és nehezen jött össze, szerencsére több tetszetős találatot is láthattunk. Ez az öt gól méltán szerepel a felsorolásban, de Villát, Tshabalalát, Endót, Quagliarellát, Birsát és Özilt is szemrebbenés nélkül betehettük volna.

5. Luis Suarez
Az uruguayi támadó duplázni tudott a Dél-Korea elleni nyolcaddöntőben, így 2-1-es sikerhez és továbbjutáshoz segítette a dél-amerikai csapatot. Az Ajax ékkövének második találata ráadásul igen mutatósra sikerült, jobbal, védhetetlenül tekert Szung Rjong hálójába.

4. Keiszuke Honda
Japán és Dánia az életben maradásért, pontosabban a csoportból való továbbjutásért meccselt az E jelű kvartett utolsó körében, az ázsiai csapat pedig Honda fantasztikus szabadrúgásgóljával szerzett vezetést. Kisvártatva csapattársa, Endo is lemásolta a mozdulatot, Japán pedig a nyolcaddöntőbe jutott – ahol Paraguay büntetőkkel legyőzte a szamurájokat.

3. Carlos Tévez
Az az ominózus nap… Lampard meg nem adott bombagólja után Tévez Mexikó elleni, lesről szerzett találata borzolta a kedélyeket. A Manchester City támadója azonban semmit nem bízott a véletlenre és az 52. percben egy védhetetlen lökettel homályosította el a játékvezetői tévedést, Argentína ráadásul továbbment a negyeddöntőbe.

2. Diego Forlán
A torna legjobbjának választott játékos csapata igazi vezére volt, bombaformában érkezett Dél-Afrikába és ezt a tornára is átmentette. Az Atlético Madrid gólvágója mindenhogyan betalált ezen a vébén, öt találatot szerzett, nekünk a bronzmeccsen lőtt kapásgólja nyerte el leginkább a tetszésünket.

1. Giovannni van Bronckhorst
A végül ezüsttel záró oranje csapatkapitánya mikor máskor lendítette volna meg ilyen jól a lábát, mint az Uruguay elleni elődöntőben. A rutinos holland gólját ugyan egy van Bommel szabálytalanság előzte meg, de ez mit sem von le ennek a pazar találatnak a szépségéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik