Foci

Megérdemelten nyert a Győr

Még a szlovákok szakvezetője is elismeri a győri továbbjutás jogosságát. A magyar csapat mestere szerint több gólt is lőhettek volna.

Az ETO hazai pályán elért 3-1-es győzelme a szlovák FC Nitra ellen azt jelenti, hogy a magyar bajnoki bronzérmes alakulat 5-3-as összesítéssel továbblépett az Európa Liga selejtezőinek következő körébe, ahol majd a kazah Atyrau lesz az ellenfele.

Pedig a győriek nem kezdték jól a mérkőzést, már a 10. percben hátrányba kerültek, Aleksidze azonban hamar egyenlített, a második félidőben aztán Nicorec és Kink is betalált.

“Tudtuk, hogy egy fegyelmezett, jó csapat fog érkezni. Amit tudnak, azt magas fokon játsszák, hiszen nem hiába lettek negyedikek a bajnokságban. Az első 15 percben kapkodtunk, nem a mi játékunkat játszottuk. A gól megnyugtatott minket, kiegyenlített volt a játék. A második félidőben rendszert váltottunk, ezek után a mi akaratunk érvényesült, ha pontosabbak vagyunk, akár több gólt is lőhettünk volna.” – nyilatkozta Pintér Attila, a győriek vezetőedzője az eto.hu honlapon.

A magyar győzelem jogosságát még a szlovák fél sem vitatja, Ivan Galád szerint azonban csapata 1-1-es állásnál jobban játszott ellenfelénél. “Jól készültünk fel a meccsre, lőttünk egy gólt, aztán egyenlített az ellenfél. 1-1-nél úgy érzem jobban játszottunk. Győzni szerettünk volna, ezért 2-1-nél több rizikót vállaltunk, de megérdemelte az ETO a győzelmet, hiszen két mérkőzésen öt gólt lőtt.” – mondta a szlovákok vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik