Foci

Csank: Elnézést kérünk!

A Zete mestere szerint nem volt rendben a csapat koncentrációja a Tirana elleni, vereséggel végződött mérkőzésen.

Tegnap este a Zalaegerszeg befejezte idei, rövid életű kupaszereplését, miután hosszabbítás után 1-0-ra kikapott az albán Tirana együttesétől. Az idegenbeli 0-0 után az egerszegiek így hazai pályán bukták el a továbbjutást az Európa Liga selejtezőjében, ráadásul ellenfelük a rendes játékidő legvégén még büntetőt is hibázott.

Csank János vezetőedző érthetően nem volt túl boldog a mérkőzés után: “Gratulálunk az ellenfelünknek, jobban játszottak, mint azt vártuk. Mi idegesen és bátortalanul futballoztunk, de nem volt teljes a csapat koncentrációja sem. A kapu előtti helyzeteknél rendre rossz döntéseket hoztunk, emellett mindkét portás nagyszerű napot fogott ki. Nem vállaltuk be azokat a dolgokat, amiket ilyen szinten egyszerűen meg kell csinálni. Ellenfelünk gyorsan védekezett, szervezetten játszott, ez kissé meglepett bennünket. Csalódás, hogy egyik mérkőzésen sem tudtunk betalálni, de ami elszomorít, hogy a játékunkban egyszerűen nem volt benne a gól.” – idézi Csank szavait a ztefc.hu.

A magyar kupadöntős továbbjutás esetén a holland Utrecht gárdájával csapott volna össze a következő körben. Ennek hiányában viszont Csank szerint nyugodtan készülhetnek a bajnokságra, és helyrehozhatják önbecsülésüket.

“A játékvezetés is gyenge volt, egy 11-est és több lest is elnézett a kárunkra, de természetesen nem ebben keresem a vereségünk okát. Közönségünktől elnézést kérünk, végig kitartóan buzdítottak bennünket, nem ilyen játékot érdemeltek.” – tette hozzá a vezetőedző.

Ugyancsak tegnap lépett pályára a Győri ETO alakulata is, akik 3-1-es győzelmükkel továbbjutottak az szlovákiai Nyitra csapata ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik