Foci

Vlaszák büntetőt fogott, de hosszabbításban elvérzett a Zete

Az albán Tirana az első meccs gólnélküli döntetlenje után egy 106. percben szerzett szabadrúgásgóllal ment tovább az Európa Ligában.

A Zalagereszeg – Tirana összecsapás első felvonása kiegyenlített játékot hozott melyben mind a két csapat előtt adódtak lehetőségek, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott. A hazaiak legnagyobb lehetőségét talán Pavicsevics előtt adódott, aki senkitől sem zavartatva fejelt közelről a kapus kezébe.

Fordulás után megpróbálta felpörgetni a játékot a Zete, Balázs Zsolt kellemetlenkedett az albán védők között, Rudnevsszel és Pavicseviccsel rengeteg helyzetet dolgoztak ki, azonban a gól továbbra is hiányzott a zalaiak játékából. Tiranai oldalról Plaku veszélyeztetett, de a tizenhatos bal széléről leadott lövése mellé szállt.

A 92. percben Miljatovics húzta vissza Plakut, a játékvezető jogosan büntetőt ítélt, Vlaszák azonban fogni tudta a sértett jobb sarokra tartó pontrúgását. A rendes játékidőben nem született döntés, következhetett a hosszabbítás.

A ráadás első felvonásában a hazaiak voltak aktívabbak, de a második félidőben Karabeci szabadrúgásból mattolta Vlaszákot. A az utolsó pillanatokig küzdött Csank János legénysége, de még egyenlíteni sem sikerült, így a Zalaegerszegnek korán véget ért a nemzetközi kaland.

Az albán csapat az Európa Liga selejtezőinek második körében a holland Utrcechttel meccselhet a továbbjutásért.

Eredmény:
Zalaegerszeg – Tirana 0-1 (Karabeci 106.)
Első meccsen: Tirana – Zalaegerszeg 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik