Foci

Kassait dicséri az egyik legnagyobb nemzetközi futballportál

Néhány leshelyzet téves megítélésén kívül nem találtak hibát a magyar játékvezető működésében.

Kassai Viktor és csapata kiváló munkát végzett, hagyta, hogy a játék határozza meg a mérkőzést, nem pedig a bírói döntések – így összegzi a szerda esti Németország-Spanyolország meccset vezető magyar játékvezető ténykedését a goal.com nevű internetes oldal. A bírói teljesítményt elemző cikk Kassai legnagyobb hibájaként néhány tévesen megítélt leshelyzetet említ.

“Egy világbajnokságon, ahol a hibás döntések és vitatott helyzetek megtöltötték az újságok címoldalait, a spanyol-német elődöntő viszonylag csendes estét hozott Kassai Viktornak” – kezdi írását a goal.com. A cikk megjegyzi, hogy a magyar bíró a mérkőzés elejétől kezdve tökéletesen alkalmazta az előnyszabályt, és nem akasztotta meg kisebb szabálytalanságokért feleslegesen a meccset, mint ahogy “a sok mohó bíró” korábban.

“Sokáig úgy tűnt, Kassai egyetlen komoly feladta az első félidő 4-ik percében a játék megállítása lesz, amikor egy néző bejutott a pályára” – folytatja a cikk. A 46-ik percben azonban a német Mesut Özil a tizenhatoson belül a spanyol Sergio Ramos közbelépése után a földre került, de a magyar játékvezető nem ítélt tizenegyest. A goal.com szerint Kassai helyesen döntést hozott, mert a visszajátszás megmutatta hogy az ütközés csak minimális és valószínűleg véletlen volt, ezért – az elemző szerint – a 11-es túl súlyos büntetés lett volna.

A szakíró úgy véli a magyar játékvezető helyesen döntött akkor is, amikor a 63-ik percben Ramos esett el a német tizenhatoson belül, miután Lukas Podolski szerelte, és akkor is, amikor a 85-ik percben a német Bastian Schweinsteiger a tizenhatos vonalon a már a földön fekvő Carles Puyol lábában bukott el. A goal.com szerint, ha Kassai ezek közül bármelyik esetben ellentétes döntést hozott volna, az az egész meccs dinamikáját megváltoztatta volna.

Az írás a magyar játékvezetőinek és társainak csak azt rótta fel, hogy néhány leshelyzetet tévesen ítéltek meg mindkét oldalon. A cikkíró azonban hozzáteszi, hogy ezek egyike sem volt olyan helyzet, hogy a felek különösebben panaszkodhattak volna érte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik