Foci

Ismét kupacsapatainkért szoríthatunk

Az ETO és a ZTE is idegenben elért döntetlen után várja a visszavágót az Európa Liga selejtezőjében.

A Győri ETO ma 18:30-as kezdéssel fogadja a szlovákiai FC Nitra csapatát, miután egy hete 2-2-es döntetlent értek el Nyitrán. A két idegenbeli gól még sokat jelenthet a magyar bajnoki bronzérmesnek, akik ettől függetlenül kemény mérkőzésre számítanak.

“Fizikailag próbáltak fölénk kerekedni, többet futni, keményen játszani, de úgy láttam, taktikailag és technikailag nem túl erős ellenfelek. Viszont van pár jó játékosuk, akik felvillanásaikkal bármikor veszélyesek lehetnek, őket kell már középpályán elfojtani, hogy esélyt se adjunk arra, hogy eljussanak a kapunkig.” – idézte fel az első mérkőzés tapasztalatait a győriek játékosa, Tokody Tibor az eto.hu kérdéseire válaszolva. “Mindenképpen nehéz mérkőzésre számítunk, biztos vagyok benne, hogy minden egyes labdáért meg kell küzdenünk. Ehhez minimálisra kell visszaszorítanunk a hibaszázalékunkat, és semmiképpen sem szabad felvennünk a szlovákok durva, néha alattomos játékstílusát” – mondta az első mérkőzésen a csapatkapitányi karszalagot is viselő Tokody.

Szintén nehéz mérkőzésre számít a Zalaegerszeg is, akik az albán Tirana ellen értek el 0-0-s döntetlent az első mérkőzésen. Ma 19 órától hazai pályán harcolhatják ki a továbbjutást.

“Érdekes a helyzet, mert fejjel ugrottunk a sötétbe, hiszen igazán nem ismertük az ellenlábast – idézi Csank János szavait a ztefc.hu. “Az nem volt titok, hogy általában milyen futballt szoktak játszani. Ezzel nem is leptek meg bennünket alapvetően, de be kell vallani, nem rossz alakulat a tiranai. Képesek vagyunk őket legyőzni, ám igen oda kell figyelni minden apró részletre. Nagyon sokat futnak, harcosak, és egy nagyon jól összerakott együttes az ellenfelünk. Arról nem is beszélve, hogy a hírek szerint tovább erősödtek, van olyan játékosuk, akinek sikerült rendezni a papírjait. Nem lesz könnyű találkozó, de be kell húzni, ahogy a futball berkeiben szoktuk mondani.” – mondta a vezetőedző.

Amennyiben Csank János csapata valóban “behúzza” a mai mérkőzést, a következő körben nehéz feladat várna rá, hiszen a holland Utrecht együttesével találkozna. A győriek továbbjutásuk esetén a kazah Atyrau ellen folytathatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik