Foci

Herczegék kísérleteztek, Mezey ezt várta

Edzői nyilatkozatok a szerdai Magyar Szuperkupa-döntő után, melyet a Debrecen nyert meg 1-0-ra.

A debreceni Szuperkupa-finálét a Loki Szakály Péter 66. percben szerzett találatával hódította el, a gólpasszt a tétmeccsen most debütáló Kabát Péter jegyezte. Herczeg András, a hajdúságiak trénere még mindig keresi az ideális megoldást a hiányzók pótlására.

„Ez a mérkőzés nagyon jól szolgálta a felkészülésünket, amúgy is szerettünk volna ebben az időpontban edzőmeccset játszani. Kétféle játékrendszert is kipróbáltunk, keressük az ideális megoldást, és azt, hogy a kieső embereket kikkel lehetne pótolni. A találkozón több jó egyéni teljesítmény is volt, Malinauskas remekül védett, Kabát Péter gólpasszt adott, de dicséretet érdemel Nagy Zoltán és Bódi Ádám is. Győzelmünk értékét növeli, hogy egy jó csapat ellen sikerült nyernünk” – idézi Herczeget a dvsc.hu.

Dr. Mezey György, a Videoton szakmai igazgatója úgy véli, a szerdai finálé utat mutat.

„Körülbelül ezt vártam a mai találkozótól. Kiegyenlített erők küzdelme folyt a pályán, de a helyzeteinket kihagytuk, s az egyetlen gól a mi hibánkból született. Hiába uraltuk a mezőnyt és játszottunk helyenként jobban, a Debrecen céltudatosabb volt, s az egyetlen jelentős helyzetét gólra is váltotta. Ami a játékvezetést illeti, volt két meg nem adott büntetőnk, s Nikolics szabályos gólját les miatt érvénytelenítették. Szabó azt csinál velünk, amit akar. Az Újpest mérkőzés óta neheztelek rá, amikor azért állított ki, mert szóvá tettem, hogy egy tiszta tizenegyest nem kaptunk meg. Ez durván befolyásolta a bajnoki címünket is. A héten tovább készülünk a Maribor elleni Európa Liga mérkőzésünkre, szombaton az NB-II-es csapat ellen gyakoroljuk még a taktikánkat. Aztán meglátjuk mi lesz. Nem vagyunk könnyű helyzetben, teljesen felőrölt már bennünket ez az állandó bizonytalanság – vannak játékosok, akik hol menni készülnek, hol nem és vannak játékosok, akiket várunk, de mégsem érkeznek… Az ilyen helyzeteket a futball szintjén, generálisan meg kell változtatni, mert ez így nem megy tovább.” – nyilatkozta a vidi.hu-nak a tapasztalt mester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik