Foci

Edzőmeccsnek jó lesz a Szuperkupa-döntő

A felek sem ragaszkodtak a finálé megrendezéséhez, ám ha már le kell játszani, lehet kísérletezni.

A Videoton délután hatkor vendégszerepel a Szuperkupa-döntő apropóján Debrecenben, ám a székesfehérváriak szakmai igazgatója, dr. Mezey György korábban többször is hangoztatta, hogy szerinte a bajnoki cím mellett a Magyar Kupát és a Ligakupát is begyűjtő DVSC-TEVA együttesét illetné a trófea.

Abban egyetért a két szakvezető, Mezey és Herczeg András is, hogy ha már mindenképpen le kell játszani a mérkőzést, az jó kis erőfelmérő lesz a közelgő nemzetközi kupaszereplések előtt.

„Nem akarom ismételni magamat, de mivel a Szuperkupa csakis a Debrecennek járhat, ezért továbbra is úgy kezelem a szerdai mérkőzést – ha már egyszer mindenképpen le kell játszni -, mint egy remek felkészülési lehetőséget a jövő héten esedékes Európa Liga fordulóra. Azt viszont üdvözlöm, hogy a szövetség az eredeti elképzelésével ellentétben végül elfogadta annak a lehetőségét, hogy a döntőt ne semleges pályán játsszuk, hanem – miután nálunk folyik a felújítás – Debrecenben rendezhessék” – idézi dr. Mezey Györgyöt a vidi.hu.

Herczeg András a dvsc.hu-nak elárulta, több játékosára sem számíthat szerdán, de így is helyt szeretne állni a csapat.

„A felkészülés ezen időszakában mindenképpen szerettünk volna erős ellenféllel találkozni, így tulajdonképpen még jó is, hogy összejött ez a mérkőzés. A tavaszi sikercsapatból hat játékos távozott, Vukasin Polekszicsre és Mészáros Norbertre az ismert okok miatt nem számíthatok, Rudolf Gergely, Feczesin Róbert, Bodnár László és Szélesi Zoltán pedig máshol folytatja a pályafutását. Próbáljuk megkeresni azokat a labdarúgókat, akik tudnák őket pótolni, és a szerdai meccs remek alkalom, hogy egy erős ellenfél ellen próbálhatjuk ki a csapatot. A Videotonból nem távozott senki, ilyen téren előnyben vannak, de hozzánk hasonlóan náluk is alakulóban van a keret. Természetesen szeretnénk jól szerepelni a találkozón. Sérülés miatt Bernáth Csaba, Laczkó Zsolt és Dajan Simac biztos nem léphet pályára, míg Szűcs István beteg.”

A Szuperkupa címvédője a Loki, amely a tavalyi, ezer fő előtt megrendezett döntőben 1-0-ra győzte le a Budapest Honvéd együttesét Siófokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik