Foci

Új nemzeti stadiont ígér az MLSZ elnöke

Berzi Sándor lett az MLSZ alelnöke, új stadion épülhet Budapesten.

Ahogyan arról már beszámoltunk, megválasztották Csányi Sándort a Magyar labdarúgó Szövetség elnökének, valamint az elnökségi tagok is ismertek már. Az MLSZ alelnöke végül Berzi Sándor lett, aki legutóbb a Videoton ügyvezetőjeként dolgozott, de 2011-ig tagja az UEFA fegyelmi testületének is.

A főtitkári poszton a várakozásoknak megfelelően Vági Márton váltja Róka Gézát, aki főtitkár-helyettesként folytatja munkáját.

Erwin Koeman szövetségi kapitány sorsával kapcsolatban Csányi Sándor az elnökségi ülést követő sajtótájékoztatón elmondta: a héten találkozik a holland szakemberrel, s csak a következő elnökségi ülésen döntenek majd arról, hogy a jövőben ki irányítja a felnőtt válogatottat, mert előtte el szeretnék olvasni a szakmai beszámolóját.

Az új MLSZ-elnök az MTI-nek a Puskás Ferenc Stadionra vonatkozó kérdésére úgy válaszolt: ígéretet kapott arra, hogy annak területén egy új nemzeti stadiont építenek fel.

“Szeretnénk az iskolai labdarúgást fejleszteni, és újraindítani a Bozsik Programot. A labdarúgás tömegbázisát szélesebb alapokra kell helyezni, mert bár nem lesz mindenkiből labdarúgó, de nézőként, játékvezetőként azért részese lehet a játéknak. Növelni kell az igazolt játékosok számát” – mondta Csányi.

“Olyan rendszert alakítunk ki, hogy aki focizni akar, annak legyen is erre lehetősége. Ne fordulhasson elő olyan, hogy nincs pénz például felszerelésre” – mondta Csányi, aki azt is hozzátette: bizonyos szintnél megpróbálják ingyenessé tenni a játékvezető- és edzőképzést, s véleménye szerint az is kedvezni fog az utánpótlás-nevelésnek, hogy a kormány be kívánja vezetni a mindennapos testnevelést az általános iskolákban.

Az OTP Bank 57 éves elnök-vezérigazgatója kitért a labdarúgópályákon elterjedt sporthuliganizmus kérdésére is. Ennek kapcsán a megoldást a beléptető rendszerben és a jogi szabályozásban látja, majd megjegyezte: ez utóbbi ügyben már folynak a tárgyalások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik