Foci

Löw a végső sikerre készül, Maradona álma véget ért

Nyilatkozatcsokor az Argentína - Németország világbajnoki negyeddöntő után, melyen a Nationalelf 4-0-ra nyerni tudott.

Ahogy arról élő tudósításunkban beszámoltunk, a német válogatott pazar játékkal 4-0-ra lépte le Argentínát a vébé negyeddöntőjében, így hátradőlve várhatja a Paraguay – Spanyolország összecsapás végkimenetelét és a továbbjutót.

Joachim Löw, a Nationalelf szövetségi kapitánya érthetően nagyon örült övéi sikerének, szerinte a második félidő volt a döntő.

„A második félidőben klasszis játékot produkáltunk. A csapatom úgy viselkedett, mint egy bajnok. A győzelmünk mértéke felfoghatatlan. A világ négy legjobb csapata között vagyunk, de ebben a csapatban sokkal több van. Két kemény meccs vár ránk, de a sorsunk a saját kezünkben van, sokáig juthatunk” – mondta a rendkívül boldog Joachim Löw.

Diego Maradona, az argentin csapat trénere szerint Müller gólja meghatározta a meccs menetét.

„A gyors gól mindent megváltoztatott. Tanultunk a hibánkból, de ekkor egy másik mérkőzés vette kezdetét. Németország előnye tudatában jól tartotta a labdát. Hatalmas köszönettel tartozom a játékosaimnak és a segítőimnek. Sajnos nem teljesült az álmunk. Lio (Messi – a szerk.) nagyon jó vébét produkált, szomorú volt látni az öltözőben letörten. Mindannyian szomorúak vagyunk, rossz érzés a hazánkat bukni látni. Ez életem legsúlyosabb veresége, véget ért egy álom. Nem voltunk kreatívak a pályán. Nem tudok mit mondani a folytatásról, először egyeztetnem kell a családommal és a játékosokkal. Szeretném, ha ismét felvirágozna az argentin futball” – idézi Diego Maradonát az argentin szövetség hivatalos honlapja.

Carlos Tévez, az argentinok támadója szerint társaival nem tudtak kellőképpen felpörögni a találkozóra.

„Fájdalmas egy ilyen vereség, de így történt. Rossz meccsünk volt és mehetünk is haza. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz mégis kiütöttek minket” – nyilatkozta a lefújást követően Carlos Tévez a Sky Sport Italiának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik