Foci

Csank: A labda zavarta a játékosokat

A Zalaegerszeg vezetőedzője a Tirana elleni 0-0 után értékelt.

Tegnap a Zalaegerszeg is pályára lépett az Európa Liga selejtezőjében, az albán KF Tirana otthonában egy gól nélküli döntetlenre futotta az erejükből. A ZTE így valamivel kedvezőbb helyzetből várhatja a visszavágót, és ha továbbjut, a holland Utrecht lehet a következő ellenfele.

Csank János vezetőedző szerint nehézséget okozott a játékosoknak, hogy a világbajnokságon is használt, sokat kritizált Jabulani elnevezésű labdával kellett játszaniuk.

„Az ellenfél jobban bírta a tikkasztó meleget, és így elismerem: szenvedés lett a vége. Több játékosom is elfáradt, hozzáteszem, ilyenkor ez benne van a pakliban. Nem lehetek elégedett, hiszen több futballista is gyengén játszott” – idézi a vezetőedző szavait a Nemzeti Sport. „Nehéz meccs volt ez a számunkra, igaz, ők és mi sem ismertük a másikat. Mind a két csapatot zavarta a labda, a kapusok többször is alászaladtak a beadásoknak, a játékosok sokat hibáztak a mezőnyben, elpattant tőlük a labda. Az ellenfélnek volt két lesgyanús helyzete, vissza kell néznem azokat majd videóról, és ha valóban nem volt les, akkor védekezésben mindkettőnél nagyot hibáztunk”.

Az albán csapat szakvezetője szerint sikerült megtalálnia a magyar csapat gyenge pontjait. “Láttam egy-két olyan helyet, ahol sebezhető a Zalaegerszeg. Nehéz meccs vár ránk Magyarországon, de nem kilátástalan a helyzetünk. Ha tökéletesen odafigyelünk, meglepetést szerezhetünk” – bizakodott Sulejman Starova.

A meglehetősen eseménytelen találkozó zalaegerszegi visszavágóját jövő héten, csütörtökön rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik