Foci

Mick Jagger most már a braziloknak szurkol

A Rolling Stones frontemberének az amerikai és az angol nemzeti csapat kiesése után újra csapatot kellett választania.

Mick Jagger az Egyesült Államok-Ghána meccs után megtekintette a Németország-Anglia összecsapást, majd a Brazília-Chile párharcot is. Kakáék meccse előtt készített vele exkluzív interjút a FIFA újságírója, ebből szemezgetünk most.

– Meghívtak az amerikaiak Ghána elleni meccsére, és a családom biztatott arra, hogy jöjjek el. Bele sem merek gondolni, milyen hosszú utat tettem meg idáig, mégiscsak messze van Dél-Afrika. De megérte a kemény utazás, élvezem az ittlétet. Az én csapatom Anglia, ez nem is kérdés, de mivel vannak amerikai rokonaim, nekik is drukkoltam. Ami Angliát illeti: minél nagyobb az elvárás, annál nagyobb a pofáraesés. A tornán csak három gólt rúgtunk, márpedig, ha egy tornán egy csapat csak hármat rámol be, nem sokra viheti.

A kérdésre, miszerint mi történik azután, hogy mindkét csapat kiesett, Jagger így válaszolt:
– A fiam félig brazil, és ugyanúgy meg van őrülve a fociért, mint mindenki abban az országban, így övék az elsőbbség ezek után. Hat hónapja jártam már Dél-Afrikában, de akkor csak nyaraltam. Már akkor mindenki izgatott volt az országban, és büszke. Lehetnek is, mert nincsenek nagyobb problémák a szervezéssel.

Jagger elmondta, 1998-ban Franciaországban és 2006-ban Németországban is tiszteletét tette a világbajnokságon, kedvence a 98-as angol-argentin meccs volt, amelyen David Beckhamet kiállították – ezen a vébén is az argentinok tették a legjobb benyomást rá. És, hogy honnan jön a foci szeretete?

– Sohasem űztem versenyszerűen a focit az iskolában, mindig rögbiztem, a foci csak hétvégente jöhetett szóba. Ugyanakkor a családom megrögzött Arsenal-szurkoló, így én is az lettem – mondta.

Mick Jagger további világbajnoki terveiről a brazil csapat játéka alapján döntött, de hogy a 3-0-s siker elég volt-e ahhoz, hogy maradjon még Dél-Afrikában vagy sem, még nem tudjuk.

;

Ajánlott videó

Olvasói sztorik