Foci

Xavi: egyre jobbak leszünk

A spanyolok irányítója szerint eddig a portugálok ellen játszott legjobban a csapata.

A vb utolsó nyolcaddöntőjében Spanyolország 1-0-ra legyőzte Portugáliát, s ezzel készülhet a Paraguay elleni találkozóra. Az Európa-bajnok az első félidőben ugyan nem tudott a „szomszédok” fölé kerekedni, a szünet után viszont David Villa lesgyanús találatát követően magabiztosan őrizte előnyét, s összességében megérdemelten nyert.

Xavi szerint a csapatnak elsősorban a védekezése javult, a középpályás úgy vélte, csapattársai nagy tettet hajtottak végre azzal, hogy távol tartották a kaputól Cristiano Ronaldót.

„Intelligens futballt játszottunk. Védelemben kifejezetten jók voltunk, s a második félidőben már az összjátékunk is a lehető legjobb volt; a tornán talán ez a félidőnk sikerült a legjobban” – értékelt Xavi.

„Az volt a lényeg, hogy mi szerezzük az első gólt. A portugálok játéka ugyanis a védekezésükre alapszik, s azzal, hogy vesztésre álltak, több lehetőségünk is adódott ellentámadásból, ugyanakkor egyszer Simao is közel állt a gólhoz. Eduardo remek kapus, ne felejtsük, Villa góljánál is védte az első kísérletet” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik