Foci

Löw szerint Argentína a favorit

Argentína csapatát tartja a legesélyesebbnek a végső győzelemre a labdarúgó világbajnokságon a német válogatott szövetségi kapitánya.

A német és az argentin együttes szombaton éppen egymással találkozik a negyeddöntőben, s ezzel kapcsolatban azt mondta Löw, hogy szoros mérkőzés lesz, amelyen kis különbségek fognak dönteni.

“Argentína remek védelemmel és az egész torna egyik legjobb támadósorával rendelkezik. Nem csak Lionel Messi az egyetlen nagyszerű labdarúgójuk. Azonban úgy hiszem, sikerült megtalálnunk az együttes gyenge pontjait” – tette hozzá a német tréner, aki elzárkózott attól, hogy további részleteket áruljon el.

A négy évvel ezelőtti, Németországban megrendezett vb-n a két válogatott ugyancsak a negyeddöntőkben találkozott egymással, akkor tizenegyespárbajra került sor, melynek során Jens Lehmann egy cetlire felírt listáról puskázta ki, hogy az argentin csapat tagjai rendszerint hova lövik a büntetőket. Ez meghozta eredményét, hiszen kétszer is hárított ezzel továbbjuttatva csapatát.

Azonban idén nem készült ilyen “puska”. Löw ezt azzal indokolta, hogy az argentinok annyi büntetőlövővel rendelkeznek, hogy nem lenne értelme a statisztika összeállításának.

A szombati negyeddöntőt Fokvárosban rendezik, a meccset Angela Merkel német kancellár a helyszínen tekint meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik