Foci

Holnap kezdenek a magyar kupacsapatok

A Zalaegerszeg Tiranába utazik, a Győr Nyitrára látogat.

A labdarúgó Európa Liga 2010/11-es kiírásának első selejtezőköre csütörtökön veszi kezdetét, két magyar együttes részvételével. A sorsolás folytán a kupadöntős Zalaegerszeg az albán Tiranával, míg a bajnokságban bronzérmes Győri ETO a szlovák FC Nitrával mérkőzik.

A győriek vendégjátékára a klub hivatalos honlapja szerint 465 magyar drukker utazhat el, ennyi belépőt biztosított ugyanis a rivális egyesület. A szlovák gárda elleni párharccal kapcsolatos biztonsági intézkedések egyik eleme, hogy a magyar szurkolókat szállító buszokat a magyar-szlovák határig a honi rendőrség, míg Szlovákiában, egészen Nyitráig az ottani hatóság kíséri.
Pintér Attila, a Győr vezetőedzője elmondta, nagyon kevés idő telt el a hazai bajnokság befejezése óta, ezért négy nappal meghosszabbította a futballistáknak adott, eredetileg kéthetes szabadságot, mert szerinte a rendelkezésre álló szünet a labdarúgók számára nem elég a feltöltődéshez.
“Június 17-től edzőtáboroztunk Telkiben, játszottunk három előkészületi meccset, többek között a szlovák bajnokkal, a Zilinával – mondta a szakvezető. – Egykori dunaszerdahelyi csapattársaimtól egyébként kaptam DVD-t a Nitráról, sikerült elemezni a játékukat. Fiatal, agresszív, sokat futó, tipikus szlovák mentalitású együttes.”

Csank János, a ZTE vezetőedzője a Zalai Hírlapnak nyilatkozva úgy fogalmazott, nem tudják, mi vár rájuk Albániában, de igyekeztek minél jobban feltérképezni az ellenfelet.
“Információink szerint vendéglátónk kerete alaposan megváltozott, de arról felesleges lenne látatlanban beszélni, hogy gyengültek, vagy erősödtek – mondta Csank. – A költségvetésük sokszorosa a miénknek, ez alapján jó csapatuk lehet. Nem tudtuk igazán elemezni a játékukat, de nagyjából tudom, hogy milyen elképzelések szerint futballoznak majd.”
A tréner hozzátette, megpróbálnak minél hatékonyabb teljesítményt nyújtani, de gondot jelentett számukra, hogy a nevezéseket gyorsan kellett leadni, így néhány játékos nem lehet ott az összecsapáson.

A ZTE mérkőzése 17:30 órakor kezdődik, míg a Győr 18 órától játszik. Előbbi találkozón az északír Raymond Crangle, utóbbin a ciprusi Mariosz Sztamatisz bíráskodik majd. A visszavágókra jövő csütörtökön kerül sor.

A Győrnek és a Zalaegerszegnek négy, míg a sorozat harmadik magyar résztvevőjének, a selejtező második fordulójában bekapcsolódó Videotonnak három párharcot kell nyernie a főtáblára jutáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik