Foci

A Bayern játékosai szerezték eddig a legtöbb gólt

A német sztárcsapat focistái a szokásosnál is aktívabbak voltak a gólszerzésben a világbajnokságon.

A klub hivatalos honlapján olvasható összeállítás szerint a nyolcaddöntő keddi befejezéséig a Münchenben szereplő labdarúgók összesen hét gólt szereztek a tornán, közülük a három találatot jegyző német Thomas Müller a legeredményesebb.

A spanyol Real Madrid és Atlético Madrid, valamint a holland Ajax Amsterdam, az angol Everton és a BL-győztes olasz Internazionale futballistái eddig egyaránt öt-öt alkalommal találtak be a hálóba a vb-n.

A negyeddöntőben még érdekelt együttesekben 10 Bayern-futballista szerepel, közülük heten a német válogatottban (Müller, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Miroslav Klose, Jörg Butt, Mario Gomez, Holger Badstuber). Rajtuk kívül a holland Arjen Robben és Mark van Bommel, valamint az argentin Martin Demichelis légióskodik a bajoroknál.

A Bayern München 11 játékossal képviselteti magát a vb-n, ezzel negyedik a rangsorban, mert a spanyol FC Barcelona és az angol Chelsea 13-13, a szintén angol FC Liverpool pedig 12 futballistát “delegált” a tornára.

A klubok világbajnoki góllövőlistája:

1. Bayern München 7 gól (Müller 3, Klose 2, Demichelis és Robben 1-1)

2. Real Mardid (Gonzalo Higuaín, argentin, 4; Cristiano Ronaldo, portugál, 1); Ajax Amsterdam (Luis Suárez, uruguayi, 3; Marko Pantelic, szerb és Dennis Rommedahl, dán, 1-1); Everton (Landon Donovan, amerikai, 3; Yakubu Ayegbeni, nigériai és Tim Cahill, ausztrál, 1-1); Atlético Madrid (Diego Forlán, uruguayi és Tiago, portugál, 2-2; Simao Sabrosa, portugál, 1); Internazionale (Samuel Eto,o, kameruni és Wesley Sneijder, holland, 2-2; Maicon, brazil, 1) 5-5 gól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik