Foci

Újra tárgyalnak a videobíróról

Joseph Blatter FIFA-elnök kedden bejelentette, hogy már a jövő hónapban újra napirendre tűzik a kérdést.

“A világbajnokságon eddig tapasztalt hibák láttán természetesen újra kell gondolnunk sok mindent, abszurd lenne, ha nem foglalkoznánk a kérdéssel” – mondta a keddi sajtótájékoztatóján a FIFA első embere.

A technikai vívmányok használatát korábban élesen elutasító sportvezető sajnálatát fejezte ki a vasárnapi nyolcaddöntőkben súlyos bírói hibákkal sújtott csapatoknak, Angliának és Mexikónak.
“Őszintén elnézést kérek a hibákért. Higgyék el, lesújtottak a nyilvánvalóan rossz döntések.”

A dél-afrikai vb eddigi szakaszában több súlyos hibát is vétettek a játékvezetők, a mélypont azonban vasárnap következett be, amikor mindkét nyolcaddöntős párharc végkimenetelét erősen befolyásoló hibák történtek: a Németország-Anglia mérkőzésen 2-1-es német vezetésnél Frank Lampard lövése után a felső lécről közel egy méterrel a gólvonal mögé pattant a labda, Larionda játékvezető mégis továbbot intett, s a meccset 4-1-re nyerte meg Joachim Löw együttese.

Néhány órával később, az Argentína-Mexikó meccsen a 26. percben az addig teljesen veszélytelen dél-amerikaiak csatára, Carlos Tévez méteres lesen állva fejelt a hálóba, ám sem Rosetti játékvezető, sem asszisztense nem látott okot a gól érvénytelenítésére. A találkozó végül 3-1-es argentin győzelemmel zárult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik