Foci

Löw a fiatalokat dicsérte, Capello a bírót is hibáztatja

A két gólt szerző Thomas Müller elmondta, remekül megérti magát Mesut Özillel.

Ahogy arról élő közvetítésünkben beszámoltunk, Németország meggyőző játékkal 4-1-re verte az angol válogatottat, így bejutott a világbajnokság negyeddöntőjébe, ahol az Argentína – Mexikó találkozó győztese lesz az ellenfele.

Joachim Löw, a Nationalelf szakvezetője nem győzte dicsérni övéit, kiváltképp Thomas Müllert.

“Lenyűgöző teljesítményt nyújtott ma ez a fiatal csapat, öröm volt nézni. Elszántan és bátran játszottunk, jól tettük, hogy a szünet után tovább hajtottunk. Tudtuk, hogy kinyílnak az angolok, és két remek kontrát mutattunk be. Müller utánozhatatlan a 16-oson belül. Sokkal határozottabbak voltunk, mint Ghána ellen, ez volt a kulcs.”

A támadó szerint Özillel alkotott kettősük a kulcs.

“Most kiegyenlítettünk, már ami az 1966-os Wembley-gólt illeti. Világbajnok akarok lenni. Remekül megértjük egymást Mesut Özillel, jó vele egy támadósorban szerepelni.”

Fabio Capello, az angolok szövetségi kapitánya a meg nem adótt gól miatt bánkódott, de azt ő is elismerte, hogy jók voltak a németek.

“A meg nem adott gól volt a meccs legfontosabb pillanata. Több hibát is elkövettünk, a bíró csak egyet, de óriásit. A németek ezzel együtt jól játszottak. Ezeken a mérkőzéseken mindig apróságok döntenek, 2-1-ig rendben volt a csapat, de a harmadik kapott gól elkedvetlenített bennünket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik