Foci

Ghánával volt az erő

Nyilatkozatcsokor a hosszabbításban véget ért USA - Ghána világbajnoki nyolcaddöntő után.

A győztes ghánaiak oldaláról a szövetségi kapitány, Milovan Rajevac és a győztes gólt szerző Asamoah Gyan nyilatkozott a lefújást követően. A tréner elmondta, a találkozó alatt olyan érzése volt, mintha mindenki csapatának drukkolna.

“A végén nagyon kellett az erő, s ez az erő megvolt bennünk. Ghána most ott van a világ nyolc legjobb csapata között. Úgy éreztem a meccs közben, hogy mindenki nekünk szurkol” – mondta Rajevac.

A mindent eldöntő találatot jegyző Gyan érthetően a világ legboldogabb embere volt a hárma sípszó után.

“Mindenkit büszkévé tettünk, nemcsak a ghánaiakat, hanem egész Afrikát. Én vagyok a világ legboldogabb embere” – lelkendezett a 24 éves támadó.

Bob Bradley, az Amerikai Egyesült Államok válogatottjának szövetésgi edzőj seportszerű volt a lefújás után és kiemelte, hogy kollégája keze munkája az afrikai siker.

“Túlságosan is korán kaptunk gólt, emiatt hosszú időn át rengeteg energiát kellett mozgósítanunk azért, hogy a hátrányt ledolgozzuk. Ghánának tehetséges csapata van, s úgy gondolom, kollégám, Rajevac nagyszerű munkát végzett, mert kiválóan szervezett társaságot hozott össze” – nyilatkozta a kissé csalódott Bradley.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik