Foci

Nem bundáztak, de eltiltják a Loki játékosait

Vukasin Polekszics és Mészáros Norbert is fellebbez az ítélet ellen.

A dvsc.hu beszámolója szerint a Debrecen két játékosa és jogi képviselőjük csütörtökön járt, Svájcban, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában, mivel fegyelmi tárgyaláson kellett részt venniük.

A Fegyelmi Bizottság megállapította, hogy Vukasin Polekszicset két mérkőzés előtt is megpróbálták rábírni, hogy befolyásolja a meccsek végeredményét, a vizsgálat során azonban az is bebizonyosodott, hogy a hálóőr elhárította a megkereséseket. Ennek ellenére az UEFA 10 ezer euró pénzbüntetéssel sújtották és 2012. június 30-ig eltiltották a labdarúgástól, mivel a játékos mulasztást követett el azzal, hogy nem tájékoztatta nyomban az illetékeseket a megkörnyékezés kapcsán.

Mészáros Norbert esetében egy meccs kapcsán gyanít hasonlót az UEFA, azonban a labdarúgó semmilyen megkeresést nem ismert el, így szerinte nem követte el a jelentés mulasztását sem. Első fokon az FB 7 ezer euró pénzbírsággal sújtotta és 2011. december 31-ig eltiltotta a játéktól.

Mindkét játékos igénybe veszi a rendelkezésre álló fellebbezési lehetőséget. Vukasin Polekszics arra hivatkozik, hogy a kísérletet elhárította, bizonyítottan nem történt semmiféle fogadási csalás; Mészáros Norbert pedig azt kívánja igazolni a fellebbviteli eljárásban, hogy egyáltalán nem került kapcsolatba semmiféle mérkőzést befolyásolni szándékozó személlyel.

A DVSC vezetői hozzátették az ügyhöz: minden segítséget megadnak ahhoz, hogy a játékosok másodfokon elérjék büntetésük enyhítését, illetve eltörlését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik