Foci

Amerikában kitört a vb-láz

Az interneten és a mobil-szolgáltatásokon milliók követték az Algéria elleni találkozót.

Az Egyesült Államok várakozásokon felüli szereplése jókora lelkesedést okozott, az amerikaiak Algéria elleni találkozóját milliók követték élőben. Az ESPN eddig példátlan, rekordérdeklődésről számolt be, de a világbajnokságot közvetítő többi médium is kiemelkedő eredményekre lehet büszke.

Az ESPN internetes oldalán 1.1 millió néző követte a csoportkör utolsó fordulójának stream-közvetítését annak ellenére, hogy az Egyesült Államok keleti partjánál kedvezőtlen időben, délelőtt 10 órakor kezdődött a találkozó. Az online-nézőszám ezzel rekordot döntött, az idei Duke-Butler egyetemi kosárlabda mérkőzés audienciáját adta át a múltnak.

A kábeltelevízió, valamint a csoporthoz tartozó spanyol ajkú Univision tv-csatorna 8.6 millió embert vonzott, de a jelentések szerint a rádióközvetítés miatt az irodákban és az iskolákban is megállt az élet. Az ESPN adatai alapján egy adott időben 1.7 millió látogató böngészte az eredményeket és a híreket, míg 650 ezren a mobiltelefonos közvetítés mellett döntöttek.

Az emelkedés óriási mértékű, 68 százalékkal haladja meg a 2006-os érdeklődést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik