Foci

Szerény maradt a szlovák hős, hálálkodik az új-zélandi tréner

Nyilatkozatcsokor az F csoport záró fordulója után.

Szlovákia csütörtökön délután begyűjtötte a címvédő olasz válogatott skalpját, ezzel a csoport utolsó helyéről a továbbjutást érő második pozícióba lépett előre.

„Ez nem csak rólam szól, ezt a sikert csapatként értük el. Természetesen sokat jelent, hogy én lettem a meccs embere, de igazából jókor voltam jó helyen” – mondta az olaszok elleni meccs hőse, Robert Vittek.

A szlovák szövetési kapitány, Vladimir Weiss is érthetően igen feldobott volt a lefújást követően.

„Hálás vagyok mindenkinek, aki pályára lépett a csapatban. Ez a siker nagyon sokat jelent nekem, mint edzőnek, a labdarúgóknak és az egész nemzetünknek. Nem ezt vártam magunktól de a játékosok megérdemelték azért a harciasságért, amit ma tanúsítottak”.

Paraguay és Új-Zéland 0-0-ra végzett egymással, ennek köszönhetően a dél-amerikai együttes nyerte meg az F csoportot. A kiwik ugyan búcsúznak a torna további küzdelmeitől, de mindezt veretlenül, csoport harmadikként teszik.

„Elégedett vagyok a helyezésünkkel. Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidő nagyon rossz volt, a másodikban már tudtunk improvizálni, de támadásban rengeteg gondunk volt, nem találtuk a réseket. Védekezésben nem voltak problémáink a magas labdákkal, szépen tisztázni tudtunk mindig” – mondta a meccs után Gerardo Martino, Paraguay szövetségi kapitánya.

„Hálával tartozom ezeknek a srácoknak, veretlenül teljesítették a világbajnoki meccseket. Hogy ez megtörténik-e még? Kétlem” – mondta Ricki Herbert a találkozót követően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik