Foci

Szénbánya vár a hazatérő észak-koreai labdarúgókra?

Egy korábban disszidált edző szerint nem marad büntetlenül a portugálok elleni 7-0-s vereség.

„Ha nyernek, a játékosokat és az edzőket nagy lakásokkal jutalmazzák. Ám ha kikapnak, vezekelniük kell, és szénbányákba viszik őket kényszermunkára” – idézi a Nemzeti Sport Mun Ki Nam szavait, aki 2004-ben menekült el a kommunista országból.

Az észak-koreai kapcsolatokkal is rendelkező svájci játékosmenedzser, Karl Messerli szerint viszont az egész csak kitaláció. „Ez csupán mese. Hamarosan kezdődik az Ázsia-kupa selejtezője. Észak-Koreának minden játékosára szüksége van.”

Emlékezetes, nemrégiben arról szóltak a hírek, hogy négy észak-koreai játékos is eltűnt a csapat háza tájáról, de később ez az információ cáfolatot nyert.

A Koreai NDK csapata rendkívül jól helytállt első mérkőzésén, akkor a brazilok ellen csak 2-1-re kaptak ki, de Portugália már-már megalázó, 7-0-s vereséget mért rájuk, ráadásul még az erősen cenzúrázott észak-koreai televízió is élőben közvetítette a találkozót. A csapat utolsó csoportmérkőzését pénteken rendezik Elefántcsontpart ellen, és mivel a koreaiaknak már nincs esélyük továbbjutni, búcsúznak a tornától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik