Foci

Lúcio nem aggódik a brazil védelem miatt

A brazil válogatott védője elismeri, hogy több hibát is elkövettek az első két csoportmérkőzésen, de már csak a vezetés tudatában.

A torna egyik esélyeseként számon tartott együttes 2-1-re nyert a Koreai NDK ellen, majd Elefántcsontpartot verte 3-1-re, így már biztosan nyolcaddöntős, de a csoportelsőséghez legalább egy döntetlenre van szüksége pénteken, a portugálok ellen.

“Senki nem szeret gólokat kapni, de nincs szükség a drámára – fogalmazott Lúcio. – Mindig próbálunk fejlődni és a tökéletességre törekedni, reménykedünk, hogy ezentúl nem hibázunk.”

A 32 esztendős futballista hozzátette, egymás közt megbeszélték az eseteket, s természetesen nem voltak elégedettek, de mindkét találkozón az utolsó percekben, biztos vezetésük tudatában “engedélyezték” a találatokat.

“Mindenki arra kíváncsi, hogy készülünk-e külön Cristiano Ronaldóra – mondta Lúcio. – Kétségtelen, hogy nagyszerű labdarúgó, és ezt jó ideje sorozatosan bizonyítja is. Ennek ellenére azt mondom, csapatként kell védekeznünk, s kulcsfontosságú, hogy minden helyzetben kisegítsük egymást. Persze oda kell figyelnünk egy olyan játékosra, mint Ronaldo, de a társai szintén veszélyesek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik