Foci

Sarkozy munkaértekezletet hívott össze a focisták miatt

A francia elnöknek sem tetszett a labdarúgó válogatott katasztrofális világbajnoki produkciója és az azzal járó botrányok sorozata.

Franciaország Uruguayjal 0-0-t, Mexikóval 0-2-t, Dél-Afrikával 1-2-t játszott, azaz egy rúgott góllal és ponttal utolsó helyen végzett az A-csoportban.

Nicolas Sarkozy francia elnök nem megy el szó nélkül a teljesítmény, valamint a csapaton belül tapasztalható ellenségeskedés mellett. A kérdés megvitatására hivatalába kérette Francois Fillon kormányfőt, Roselyne Bachelot-t, a sportért is felelős csúcsminisztérium vezetőjét, valamint Rama Yade sportügyi államtitkárt – jelentette be a kormányszóvivő.

Az elnöki hivatal időközben megerősítette azt a sajtóértesülést, amelyről már mi is beszámoltunk, miszerint Sarkozy csütörtökön fogadja Thierry Henry-t, a labdarúgó saját kérésére. “Thierry Henry Dél-Afrikából telefonált az elnöknek és azt mondta, hogy amint hazaért, azonnal szeretne vele találkozni” – közölte az elnökség.

A Canal+ tv-csatorna és az RMC rádió korábban azt jelentette, hogy a Barcelona csatára – miközben társai visszatértek Knysnába, a szálláshelyre – Johannesburgba repült, ahonnan egy magángéppel folytatja szerda délután az útját Párizsba. A francia csapat többi tagja várhatóan csütörtök délelőtt érkezik haza Franciaországba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik