Foci

Maradona: Kérjenek bocsánatot!

A három győzelemmel a nyolcaddöntőbe jutott argentin válogatott kapitánya azt szeretné, ha bocsánatot kérnének kritikusai.

A selejtezősorozat idején sok kritika érte a szakvezetőt és a játékosokat. Az argentin válogatott csak nehezen, az utolsó fordulóban harcolta ki a továbbjutást. Emlékezetes, hogy már a kijutás után Maradona erőteljesen bírálta a kritikusait, nem is feltétlenül irodalmi stílusban.

Az “isteni Diego” ugyanakkor a görögök felett aratott keddi 2-0-s győzelmet értékelve mindenkinek gratulált az együttesben. “Láthatják, mire képesek a cseréink, valamennyien százszázalékos profik, tisztában vannak azzal, hogy Argentínáért játszanak” – tette hozzá.

Az 1986-ban játékosként világbajnok szakvezető egy, a labdára vonatkozó kérdésre reagálva azt monda: a Jabulanit lehetetlen kontrollálni, a szél egyszerűen elfújja.

“Mit lehet tenni a legjobb csapattal szemben? Az argentinok megérdemelték a győzelmet” – összegzett tömören kollégája, Otto Rehhagel, a búcsúzó görögök német mestere.

Lars Lagerback, a szintén kiesett nigériaiak svéd szövetségi kapitánya a nyolcaddöntős dél-koreaiakkal játszott 2-2-es döntetlent követően úgy fogalmazott: sajnálja, hogy nem tudták kivívni a továbbjutást, de mást nem tehet, mint, hogy gratulál az ellenfélnek.
“Jól kezdtünk, volt elképzelésünk, de aztán elkövettünk néhány hibát, és ezt a dél-koreaiak kihasználták. A mutatott játékkal elégedett vagyok. Most majd elemzem a mérkőzéseinket, ezzel segítve a szövetséget. A jövőmről még nem esett szó, de korai is lenne erről beszélni.”

“Nagyon büszke vagyok a játékosaimra – jelentette ki Huh Dzsung Mu, az ázsiai alakulat szakvezetője – Úgy vélem, egyetlen pillanatra sem bátortalanodtak el, végig maximálisan koncentrálva játszottak. Ezzel együtt, amikor bekaptuk az első gólt, majd a tizenegyes után nehéz pillanatokat éltünk át. De még amikor hátrányban voltunk, akkor is kontrolláltuk a játékot és támadtunk. A sikeres folytatáshoz csökkentenünk kell a hibáink számát, főként a védekezésben.”

Az argentinok a mexikóiakkal, a dél-koreaiak pedig az uruguayiakkal játszanak majd a negyeddöntőbe kerülésért.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.
Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.