Foci

Kérdéses Altidore játéka

Az amerikai támadó gyomorbántalmai miatt az edzéseken sem vett részt.

Az Egyesült Államok csapata délután Algériával mérkőzik: győzelmük esetén az amerikaiak biztos továbbjutók, ám – az algériaiak ellenállásától függetlenül is – nehéz lesz, hisz egyik legjobb csatárjuk, Jozy Altidore gyomorfájdalmai miatt az edzéseket is kihagyta. Bob Bradley szövetségi kapitány azonban optimista.

„Jozy nem érezte jól magát, ezért pihenőt kapott. Ám szinte biztosak vagyunk benne, hogy a szerdai találkozón már pályára léphet” – árulta el a kapitány a kedden rögtönzött sajtótájékoztatón.

Az amerikai csapat a FIFA külön kérésére az Eersterust komplexumban edzett, az esőzések miatt ugyanis fellazult az Algéria-Egyesült Államok találkozónak otthont adó Loftus Versfeld stadion gyepszőnyege. Az edzés előtt az amerikaiak sajtózárlatot hirdettek.

Altidore egyelőre még nem szerzett gólt a vb-n, igaz, előkészítőkén már megvillant – Michael Bradley az ő csúsztatott fejese után egyenlített Szlovénia ellen. Ha a futballista nem tudná vállalni a játékot, Edson Buddle vagy Herculez Gomez helyettesítheti. Robbie Findley viszont két sárga lapja miatt pihenőre kényszerül.

Ajánlott videó