Foci

Volt edzőjük kritizálja a spanyolok taktikáját

Luis Aragones két éve Európa-bajnok lett a csapattal, most kétségeit fogalmazta meg.

A spanyol válogatottat hiába tartották a mérkőzés toronymagas esélyesének, 1-0-ra kikaptak Svájc ellen az első csoportmérkőzésükön. A kritikus hangok rögtön elérték a világbajnoki trófea egyik legnagyobb várományosának számító, két évvel ezelőtt Európa-bajnokságot nyert csapatot is.

“Nem volt elég meggyőződés a csapatban, hogy a mérkőzés elejétől kezdve megragadja az irányítást. Hiányzott a gyors labdajáratás, nem kerestük elég jól a szabad területeket.” – mondta el Luis Aragones, akinek a vezetésével a két évvel ezelőtti diadalt érte el a mostanihoz hasonló összetételű válogatott. A szakember szerint Xabi Alonso és Busquets egyszerre játszatása hibás döntés, mert mindketten sokat áldoznak a védekezésre. “Nem a jobb csapat nyert, csak a jobban szervezett” – tette hozzá még Aragones.

A válogatott jelenlegi edzőjét, Vicente del Bosque-t is szembesítették a kritikákkal, aki azonban tiszteletben tartja elődje véleményét. “Egy rossz szó sem fogja elhagyni a számat vele kapcsolatban. Egyetlen Spanyolország van, nem egy Del Bosque-, és egy Aragones-féle. Mindenkinek megvan a joga kifejteni a véleményét. Ő olyasvalaki, aki ismeri ezeket a játékosokat. Dolgozott a csapattal, és sikereket ért el velük” – nyugtatta a kedélyeket Del Bosque.

Spanyolország legközelebb hétfőn lép pályára, akkor Honduras lesz az ellenfelük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik