Foci

Francia sajtóvisszhang: Ribery egy búgócsiga

Nem kímélek a francia lapok a labdarúgó-válogatott tagjait a Mexikó elleni csütörtöki 2-0-ás világbajnoki vereség után.

Szélhámosoknak, imposztoroknak nevezte a csapat tagjait a L,Equipe, de a többi francia lap is katasztrófának és szánalmasnak tartja a csapat dél-afrikai szereplését. A két meccs után mindössze egy ponttal és rúgott gól nélkül álló együttes a házigazda ellen lép pályára a záró csoportkörben, s továbbjutásához már a győzelem sem jelentene garanciát, Uruguay és Mexikó döntetlenje ugyanis biztos kiesést jelentene Evráéknak.

“A pályán mutatott értékelhetetlen teljesítmény rácáfolt Raymond Domenech szövetségi kapitányra és játékosaira, akik egybehangzóan állították rátermettségüket, erejüket és kitartásukat – fogalmazott a L,Equipe. – A kékek nem szolgáltak rá az elismerésre.”

A Le Parisien szinte biztos az együttes búcsújában: “A kékeknek nem nagyon van keresnivalójuk Dél-Afrikában. Kedden nyernünk kell, s közben imádkozhatunk.”

“Kék rémálom – írta a Libération, majd kitért a gyengén futballozó középpályásra, Franck Ribéryre. – Olyan, mint egy búgócsiga: pörög, forog saját maga körül egészen addig, amíg lyukat váj a pázsitba, aztán összerogy. Ennyi.”

“Domenech csütörtök este zátonyra futott – foglalta össze véleményét a Le Figaroban megjelent cikk szerzője. – Az arrogancia és a tagadás közben a francia válogatott irányítója két éve szisztematikusan ássa a saját sírját.”

A maxifoot.fr internetes szaklap nullásra értékelte a gallok teljesítményét: “Mit lehet mondani erre a mérkőzésre? Nem sokat, azon kívül, hogy csütörtökön este a szurkolók a nagy nullát láthatták. A kékek teljesen leírták magukat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik