Foci

A magyarok fele nézi a vb-mérkőzéseket

A válaszadók mindössze ötöde véli úgy, hogy a következő tornán a magyarokat is láthatja.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából kiderül, hogy az ezer, 18 év feletti válaszadó 23 százaléka szinte az eddigi összes mérkőzést megtekintette a most zajló világbajnokságról. A férfiak 65 százaléka, a nők 31 százaléka figyeli a torna történéseit. A legtöbb szabadidővel rendelkező 60 év feletti korosztály 56 százaléka nézi a meccseket.

Akik figyelik a vb eseményeit, azok döntő részben a televízióból tájékozódnak (80 százalék). Figyelemre méltó az internetes hírforrások felértékelődése (12 százalék), így a világháló olyan tradicionális csatornákat is megelőz, mint a rádió vagy a nyomtatott sajtó. A fiatalok 30, a nők 14, az érettségizettek 20 százaléka az interneten követi a vb híreit.

A magyar válogatott jövőjét illetően pesszimisták a válaszadók. Mindössze ötödük véli úgy, hogy a nemzeti csapat ott lesz a 2014-es vb-n. Magas az arányuk (23 százalék) azon válaszadóknak, akik nem tudtak állást foglalni a kérdésben, míg a férfiak egyértelműen borúlátóak: 64 százalékuk szerint esély sincs a részvételre a négy év múlva esedékes tornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik