Foci

Fél Európa Özilt akarja

A németek fiatal klasszisát szeretnék megszerezni az európai nagyok.

A Chelsea is csatlakozott ahhoz a társasághoz, amelyben egy közös pont biztos van: immár öt együttes szeretné megszerezné Mesut Özil aláírását. A londoniak a negyedik olyan angol klub, amelyik a 21 éves német-török játékos megszerzésén fáradozik; korábban a két manchesteri, a United és a City, illetve az Arsenal is bejelentkezett.

A hét elején a Bajnokok Ligája-címvédő Inter megfigyelői kotyogták ki, hogy ár/érték arányban a lombardok a német irányítót tartják a legjobbnak a piacon (Özil kivásárlási árát a vb előtt 25 millió euróra becsülték).

A spanyol bajnok Barcelona már tavaly kinézte magának a németek nyolcasát – ám a katalánok aligha lépnek, hiszen Xavi mellett elképzelhető, hogy Fabregas is náluk folytatja; mindketten a hozzájuk képest tapasztalatlanabb Özil posztján nyújtják a legjobb teljesítményt.

A Daily Mail úgy értesült, hogy a Chelsea csapatánál Özil megvásárlása lett a nyári átigazolási időszak fő célkitűzése – a játékos egyesületét, a Werder Brement megkereső angolok hajlandóak a fenti összegnél többet is fizetni (a napilap 25 millió fontról tud). A Chelsea ugyanakkor egy nehezebbnek ígérkező ügyletet is tervez – a szabadlistára tett Michael Ballackot a Bayern belső középpályásával pótolnák: Bastian Schweinsteiger megszerzése viszont nehezebbnek ígérkezik mint a 2011-ben lejáró brémai szerződését megújítani nem hajlandó Özilé.

Az Arsenal is figyelemmel kíséri a futballista sorsát, hisz amennyiben Arséne Wenger elveszti a hazatérő Fabregast, a hasonló habitusú Özillel kiválóan pótolhatná.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik