Foci

Argentína – Dél Korea 4-1

Johannesburg, Soccer City, 82104 néző.

Összefoglaló: Argentína már a meccs elején támadólag lépett fel, azonban egy öngóllal szerzett vezetést, Dzsu Jungról pattant saját hálójába Messi szabadrúgása. A folytatásban Higuaín talált be közelről, ám a játékrész utolsó perceiben Csung Jong kihasználta Demichelis hatalmas hibáját, 2-1-el fordultak felek.

Fordulás után Dél-Korea egyenlíthetett volna, Ki Hun azonban mellé lőtt egy ziccert és ahogy az lenni szokott ez megbosszulta magát: Sergio Agüerót állította be Maradona, az Atlético Madrid játékosa előbb Messit szöktette aki két lövéssel is próbálkozhatott, az elsőt a kapus védte, a második a kapufán csattant azonban a labda Higuaín elé került aki már nem hibázott.

Az Európa Liga-győztes argentin aztán a negyedik találatnál már feliratkozott a gólpassz listára, keresztlabdáját a triplázó Higuaínt találta meg, aki közelről fejelt a kapuba,a vége 4-1 lett.

Eredmény:
Argentína – Dél-Korea 4-1 (Dzsu Jung 17. – öngól, Higuaín 33., 76., 80. ill. Csung Jong 46.)

Higuaín harmadik, Argentína negyedik gólja:

92. PERC: Agüero ültette hintába védőjét majd kapura lőtt, azonban a labda éppencsak mellé ment – szép jelenettel zárult a mérkőzés, a játékvezető ugyanis hármat fújt a sípjába, 4-1 a vége.

91. PERC: Park Dzsi Szung ismét felbukkant, Romero azonban biztosan fogta alsó sarok felé tartó löketét.

90. PERC: Két perc a ráadás.

Így lett 3-1:

CSERE 82’
Argentína
Higuaín le, Bolatti be.

80. PERC: Agüero ezúttal előkészített, príma passza után Higuaín szerezte meg harmadik gólját.

GÓÓÓL 80’
Higuaín, Argentína
Ismét fejjel.

76. PERC: Agüero ha már beállt szöktette Messit aki kétszer is lőhetett, az elsőt a kapus védte, a második a kapufán csattant de épp így lett jó Higuaínnak aki ismét üresen állt a hosszú oldalon és közelről a hálóba passzolt, 3-1!

GÓÓÓL 76’
Higuaín, Argentína
Messi kapufája után talált be.

75. PERC: Diego Maradona megadja a lehetőséget a sógornak, ugyanis egyik lánya épp az Atlético Madrid játékosának felesége.

CSERE 75’
Argentína
Agüero váltja Tévezt.
SÁRGA LAP 74’
Heinze, Argentína
Buta kezezésért.
SZÖGLET 70’
Dél-Korea
Semmi nem lett a sarokrúgásból.

70. PERC: Higuaínnak meghozta az önbizalmát a gól, ezúttal Maxi Rodriguez passzát lőtte el kapásból.

67. PERC: Park Dzsi Szungot rúgták fel és így eszünkbe jutott, hogy nem volt nála sokat a labda a meccsen. Lehet nem annyira fekszik neki az a poszt, amit edzője elrendelt neki erre a mérkőzésre.

65. PERC: Messi ívelt be ismét egy szabadrúgást a tizenhatoson belülre, azonban nem ért bele senki, így Szung Rjong magabiztosan fogta a Jabulanit.

SZÖGLET 59’
Maxi Rodriguez, Argentína
Heinze bólintott fölé.

58. PERC: Ki Hun hagyott ki egy hatalmas helyzetet, nagyszerű indítást kapott, azonban amikor szembetalálta magát a hálóőrrel mellé lőtt. Ott lehetett volna az egyenlítés!

56. PERC: Egy szabadrúgás vágódott szögletre, a sarokrúgásból azonban semmi nem lett.

SZÖGLET 56’
Ki Hun, Dél-Korea
Balról jött a szöglet.
SÁRGA LAP 55’
Mascherano, Argentína
Rossz ütemű belépőért.
SÁRGA LAP 54’
Jonas, Argentína
Kihagyja a következő meccset.
VÉDÉS 54’
Szung Rjong, Dél-Korea
Tévez távoli lövését fogta.
LES 53’
Argentína
Tévez kapott lesen indítást.

52. PERC: messi szögletéből nem lett semmi.

VÉDÉS 52’
Szung Rjong, Dél-Korea
Higuaín közeli próbálkozását tolta szögletre.
LES 49’
Argentína
Higuaín futott lesre.

Az eddigi három gól egyben:

SZÖGLET 47’
Maxi Rodriguez, Argentína
Jobbról jön a szöglet.
CSERE 46’
Dél-Korea
Szung Jong le, Nam Il be.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Dél-Korea
2-1-es állásról folytatódik a meccs.

Félidő: Argentína kezdte vehemensebben a meccset, azonban a vezetéshez egy dél-koreai játékos kellett: Messi szabadrúgásába egyetlen csapattársa sem ért bele, így a mozdulatlan Dzsu Jungról saját hálójába vágódott a labda.

Nem sokkal később Higuaín maradt üresen a hosszú oldalon, a Real Madrid játékosa pedig nem is hibázik ilyen helyzetben, 2-0-ra módosult az állás. A kétgólos különbség meg is maradt volna, ha Demichelis nem adja el utolsó emberként a labdát, Csung Jong büntetett, a félidőben 2-1 Diego Maradona fiainak.

Higuaín gólja:

47. PERC: Vége az első félidőnek, az állás 2-1.

46. PERC: Egy veszélytelen helyzetet követően Csung Jong támadta meg a középső védő Demichelist aki eladta a labdát, a dél-koreai pedig közelről a hálóba lőtt, 2-1.

GÓÓÓL 46’
Csung Jong, Dél-Korea
Egy védelmi hibát használt ki.

45. PERC: 1 minutum a ráadás.

44. PERC: Ez foci volt a javából! Messi cselezgetett a középpályán majd Tévezhez passzolt aki egyből visszatete a labdát honfitársának, a Barca játékosa azonban centikkel mellé emelt – szép volt!

SZÖGLET 40’
Messi, Argentína
Semmi nem lett a kornerből.

40. PERC: Higuaín passzát ütötte rossz helyre az ázsiai kapus, azonban Di María lövésénél javított, szögletre tolta a ficak felé tartó bombát.

SÁRGA LAP 34’
Csung Jong, Dél-Korea
A második sárga a meccsen.

33. PERC: Maxi Rodriguez tette le a labdát egy szabadrúgás után Messinek aki középre ívelt, Burdisso csúsztatott egyet rajta így a hosszú oldalon üresen álló Higuaín senkitől sem zavartatva fejelt a hálóba.

GÓÓÓL 33’
Higuaín, Argentína
Közelről fejelt a hálóba.

31. PERC: Jonas nem éppen argentinos megmozdulását láthattuk: Tévez húzott meg egy jó cselt középen,a szélre tette a labdát csapattársa talpa alatt azonban átment a játékszer.

Argentína vezető gólja:

28. PERC: Téveznek gurították le a pontrúgást, a City sztárja pedig centikkel bombázott fölé – szép jelenet volt.

SZABADRÚGÁS 28’
Argentína
Messit vitték földre 23 méterre a kaputól.
CSERE 23’
Argentína
Samuel nem tudja folytatni, Burdisso váltja.
Ápolás 21’
Samuel, Argentína
Az oldalvonal mellett ápolják, meghúzódhatott.

20. PERC: Messi újabb szabadrúgását láthattuk, egy trükkös emeléssel próbálkozott, Guttiereznek azonban magas volt a labda.

19. PERC: Szung Jong próbálkozott egy távoli lövéssel, fölé ment, de nem volt rossz kísérlet.

17. PERC: Messi baloldali szabadrúgása után egyetlen argentin sem találta el a kapu előtt labdát amely így a kővé dermedő Pak Dzsu Jungról vágódott a saját hálójába, 1-0.

GÓÓÓL 17’
Argentína
Pak Dzsu Jung talált saját hálójába.

13. PERC: Egyelőre elkerülnek minket a helyzetek, a mezőnyben folyik a játék.

SÁRGA LAP 10’
Ki Hun, Dél-Korea
Buktatta Messit.

8. PERC: Egy gyors argentin akció végén Messi tette ki jobbra a labdát, Higuaín azonban nem gondolkodott, hanem a 16-os sarkáról fölé bombázott.

3. PERC: Argentína a második a dél-amerikai rangsorban, míg a FIFA világranglistáján a hetedik, Dél-Korea Ázsiában a harmadik, összességében a 47.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Argentína.
Már gurul a Jabulani.

A csapatok a pályán, szólnak a himnuszok, mindjárt kezdődik a meccs.

Kezdőcsapatok:

Argentína: Romero – Demichelis, Heinze, Di Maria, Samuel – Mascherano, Jonas, Rodriguez – Higuain, Messi, Tevez

Dél-Korea: Szung Rjong – Bom Szok, Jong Hjung, Jung Pjo, Dzsung Szu – Dzsung Vu, Szung Jong, Csung Jong, Pak Dzsi Szung – Pak Dzsu Jung, Ki Hun

Először csap össze a világbajnokságon két olyan csapat, amely egyaránt győzelemmel mutatkozott be, és így először avathatunk olyan együttest, amelynek 6 pontja lehet a zárókör előtt. Dél-Korea imponáló sikerrel mutatkozott be a halovány görögök ellen, míg az argentinok csak 1-0-ra tudták legyőzni Nigériát, holott számtalan helyzetet dolgoztak ki.

Messi fáradtan érkezett a tornára, ezt többen nyilatkozták, ennek ellenére villogott az afrikaiak ellen, kérdés, most mire lesz képes.

Ne feledjük, a góllövőlistát tekintve a spanyol élvonalból az első (Messi), a második (Higuain), az olaszból a második (Milito), az argentinból a harmadik (Palermo), az angolból a negyedik (Tevez) is képviselteti magát Maradona keretében.

Dél-Korea nemcsak a védekezésben mutatott be stabil játékot, hanem a támadásokat is remekül vezette. Pak Dzsi Szung kulcsfigura, ő is gólt szerzett Rehhagel fáradt serege ellen. Mellette Pak Dzsu Jong is villogott, holott már 34 éves.

A játékvezető az igen tapasztalt belga Frank de Bleeckere, aki 2000 óta a nemzetközi keret tagja, U17-es világbajnoki döntőt már fújt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik