Foci

A magyarok is ott lesznek a hajléktalanok vb-jén

A 8. Hajléktalan Világbajnokságot a brazíliai Rio de Janeiróban.

Magyarország 64 más ország csapatával együtt vesz részt szeptember 19. és 26. között az egy hétig tartó labdarúgótornán a copacabanai tengerparton, hogy legyőzze a szegénységet és a hajléktalanságot – közölte Rákos András, a magyarországi válogatottat szervező Oltalom Sportegyesület elnöke az MTI-vel.

A copacabanai strandon 5 ezer fő befogadására alkalmas utcaifoci-stadion épül 3 pályával. A nemzetközi bajnokságon több mint 30 ezer hajléktalan képviseli saját országát, a versengésen 16 női csapat is lesz. Magyarország eddig négyszer indult ezen a viadalon.

A Hajléktalan Világbajnokság elsőként ért el gyökeres változást a hajléktalanok életében. A játékosok 73 százalékának javulást mutatott az élete, letették a drogokat, az alkoholt, munkát vállaltak, tanultak, otthont teremtettek, felvették a kapcsolatot a családjaikkal, játékosokká, edzőkké váltak, és olyan szociális vállalkozásokba kezdtek, amelyek más hajléktalan embereknek segítenek, hogy ők is változtatni tudjanak az életükön – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik