Foci

Csányi megnevezte jelöltjeit az MLSZ elnökségébe

Az OTP elnök-vezérigazgatóját várhatóan július 6-án választják MLSZ-elnökké.

Csányi az Inforadio.hu-nak kedden elmondta, hogy Vizi. E. Szilveszter akadémikus, az MTA korábbi elnöke, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék korábbi elnöke, Bánki Erik, a parlament sport- és turisztikai bizottságának fideszes elnöke, Berzi Sándor, a Videoton FC ügyvezetője, az MLSZ korábbi főtitkára, Anthony Radev, a McKinsey Company partnere és Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője szerepel a hat jelöltje között.

“Szeretném, ha a testület magas szinten képviselné a magyar társadalomban meglévő szaktudást, és komoly tekintélyt vívna ki magának itthon és külföldön. Ezért olyan elismert szaktekintélyeket javaslok, akik a maguk területén kimagaslót alkottak, és más területen szerzett tapasztalatuk a hazai sportéletet is gazdagítja majd” – indokolta döntését Csányi.

Az MLSZ hétfői, alapszabály-módosító közgyűlésén a küldöttek elfogadták a Csányi elnökjelöltségéhez feltételként szabott változásokat. Ezek egyike volt, hogy a vezető grémium létszáma 15-ről 9-re csökkenjen. Az elnökségbe 1-1 tagot a profik és az amatőrök delegálnak, előbbieknek Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC tulajdonosa, míg utóbbiaknak Nemes Ferenc, az MLSZ-t jelenleg irányító ad hoc bizottság elnöke a jelöltje, míg a további hat tagot Csányi nevezhette meg.

Ajánlott videó