Foci

Prukner kreatív Fradit szeretne

Az új vezetőedző szerint ismét dominálnia kell a Ferencvárosnak.

Prukner László korábban a Kaposvár edzője volt, onnan szerződött nemrégiben a Ferencvároshoz. “A Fradit mindig a kombinatív játék, a kreatív futball jellemezte, mindaz, ami edzőként a legközelebb áll hozzám. Ebben nem volt nehéz egymásra találnunk. Az is tény, az utóbbi időben nem ez dominált, de meg kell találnom a módját, hogy ez visszatérjen. A Fradinak nem elég egy taktikai elemet játszania, a játékosoknak az edzéseken minimum két rendszert el kell sajátítaniuk, amelyeket akár meccs közben is tudnak váltani.” – fogalmazott Prukner az FTC honlapján.

A vezetőedző elmondta, hogy a jövőben az igazolásoknál is ezeket a szempontokat veszik figyelembe, így legfőképpen több poszton is bevethető játékosokat szeretnének szerződtetni.

“Kaposvárott a Fradi lehetőségeit tekintve jóval kevesebb pénz volt, mégis lehetett megfelelő játékosokat találni, akik megfelelő munkával igazán piacképessé váltak. A Fradinál is lehet! A leendő játékosoknak is tudniuk, érezniük kell, hogy a Fradi az egyetemes magyar sportkultúra része és talán a legfontosabb eleme.” – mondta Prukner.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik