Foci

MLSZ-közgyűlés: Csányi előtt nincs már akadály

A küldöttek elfogadták a Magyar Labdarúgó Szövetség új alapszabályát, ami Csányi Sándor feltétele volt az elnöki poszt betöltéséhez.

A Telkiben tartott közgyűlésen a 102 küldöttből 90 jelent meg, az alapszabály módosításainak elfogadásához minden esetben kétharmados többség kellett. A közgyűlés az alapszabály valamennyi, mind az 51 paragrafusát – olyanokat is, amelyek változatlanok maradtak – egyesével szavazott meg. Egyetlen paragrafusnál sem volt jelentősebb vita vagy nézeteltérés, így a 11:30 órakor elkezdődött ülés 13:15 órára elfogadta az új alapszabályt.

Ezután a jelen lévő nyolc elnökségi tag feloszlatta a vezető testületet, majd az MLSZ-t a tisztújító közgyűlésig irányító ad hoc bizottság tagjainak a küldöttek Dunai Antalt, Nemes Ferencet és Helmeczy Lászlót választották meg, a bizottság elnöke Nemes lett.

Az MLSZ tisztújító közgyűlését július 6-án tartja, az alapszabály-módosítások elfogadása után biztosra vehető, hogy az egyetlen jelöltet, Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját választják meg a szervezet új elnökének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik