Foci

Del Bosque a németeket dicséri

A spanyol szövetségi kapitányt lenyűgözte a németek támadójátéka.

Az eddig bemutatkozó együttesek közül a Nigériát legyőző Argentína és a vasárnap este az ausztrálokat kiütő Németország tetszett a spanyolok szövetségi kapitányának. Vicente del Bosque úgy véli, az 1986-os és 1990-es döntő két résztvevője remek csapattal rendelkezik, s mindkét nemzet okkal pályázik újabb világbajnoki címre.

„Németország az elmúlt időben új irányt vett, egy csomó fiatal és technikailag rendkívül képzett játékossal rendelkezik. Lenyűgöző, hogy mily nagy mértékben megváltozott a játékuk” – közölte észrevételeit a Canal+ tv-csatornának. „Argentína a maga részéről szintúgy tele van kvalitásos játékosokkal, hátul pedig elég a tapasztalt futballisták rutinja.”

A két potenciális ellenfelet magasztaló szakember ugyanakkor meg van győződve arról, saját együttese is jó úton jár ahhoz, hogy az Európa-bajnoki aranyat egy még értékesebbel fejelje meg.
„A mi csapatunkban is rengeteg a kiváló profi, nagyon tetszik a hozzáállás, hisz önbizalomban nem szenvedünk hiányt, egyben átérezzük a feladat nehézségét. Nem dőlünk be az olykor túlzó méltatásoknak; jók vagyunk, de nem képezünk külön kategóriát. Egy ilyen tornán jól jön a hit, de az egészséges önbizalmat nem szabad összekeverni a nyegleségez szülő önhittséggel.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik