Foci

Még nincs pozitív doppingteszt a vébén

Az eddig elvégzett 256 doppingteszt közül valamennyi negatív eredményt hozott a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.

A 32 csapatból nyolc-nyolc játékos mintáját ellenőrizték a nemzetközi szövetség (FIFA) illetékesei a vb előtt.

“A válogatottak nagyon együttműködőek voltak, semmi fennakadás nem történt” – közölte szombaton Jiri Dvorak, a FIFA orvosi bizottságának vezetője.

A torna alatt folytatódik a vér- és vizeletminták elemzése, mind a 64 mérkőzés után együttesenként két játékosnak kell megjelennie a doppingszűrésen, így – az előzetes vizsgálatokkal együtt – összesen 512 kontrollra kerül sor Dél-Afrikában.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.
Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.