Foci

Suazo felépülhet a rajtra

A chilei támadó jobban van, már Honduras ellen játszhat.

A spanyol AS úgy értesült, Humberto Suazo, a chileiek csatárja felépült sérüléséből, és játékra alkalmas állapotban várja a Honduras elleni június 16-i rajtot. A Zaragoza 29 esztendős támadója térdín-húzódást szenvedett az Izrael elleni május 31-i felkészülési mérkőzésen, hogyléte azonban jelentőset javult azóta.

A chileiek argentin szövetségi kapitánya, Marcelo Bielsa is bízott a futballista mihamarabbi visszatérésében, hisz a kockázatok ellenére kivitte Dél-Afrikába. A rizikós húzás a jelek szerint bejött, a dél-amerikaiak edzésén Suazo már – minden erőlködés nélkül – a társakkal együtt gyakorolt. Társai, Pablo Contreras és Jean Beausejour örömmel vették a támadó előmenetelét.

„Ennél jobb hírek nem érhették volna Humbertót, de a csapatot sem. Az igazság az, hogy mindannyiunkat meglepett Suazo gyors felépülése” – vallotta be Contreras, míg Beausejour a csatárt méltatta – „Ha valaki megérdemelte azt, hogy itt lehessen, az ő. Ö játszott a legtöbb kvalifikációs mérkőzésen, és ő szerezte a legtöbb gólt is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik