Foci

Münchenben kopogtat a Chelsea

A londoniak a BL-döntős bajorok egyik legjobbját szemelték ki maguknak.

Angol lapok szerint a Chelsea 25 millió fontos ajánlattal kecsegteti a német bajnok Bayern München vezetőségét. A célpont Bastian Schweinsteiger, a müncheniek hátravont irányítója – Londonban úgy vélik, a német válogatott középpályás kiválóan pótolná a kedden útjára eresztett honfitársát, Michael Ballackot.

A The Daily Star szerint az angolok szeretnék minél hamarabb nyélbe ütni az üzletet – s ennek érdekében a futballista ügynökével is tárgyaltak: évi négymillió fontos fizetést ajánlanának a labdarúgónak (a 77 ezer fontos heti fizetés nem rossz, de Anglia szerte nem túl kecsegtető; az elbocsátott Joe Cole a 80 ezer fontos fizetésén szeretett volna javítani, míg Ballack évi hat- Lampard évi hétmillióért focizott a Stamford Bridge-en).

A Münchenben 2012-ig szerződéssel rendelkező Schweinsteiger remek idényt zárt, szakértők szerint a Bajnokok Ligája egyik legtöbbet fejlődő játékosa volt a 2009-2010-es idényben. A bajor csapattal német bajnokságot és kupát nyert, s a BL-ben a döntőig jutott. A vb-re készülő labdarúgó elárulta, egyelőre nem érdekli az angolok buzgalma.

„Egyelőre csakis a világbajnokságra fókuszálok, más semmi sem érdekel” – így Schweinsteiger.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik